Verbeter je pokerskills!



Heel Nederland is momenteel in de ban van de pokervariant No Limit Hold'em. Online is er dagelijks veel geld in de weer, en ook de pokerzetels in casino's zijn vaker bezet als niet.

Iedereen die het spel ooit speelt kent ook de duistere kanten van het spel. Elke profspeler heeft ooit te maken gehad de duistere kant van het pokerspel, maar heeft niet op gegeven.

Om echt winst te halen uit poker dien je zeer gedisciplineerd te werk te gaan en dien je zo veel mogelijk informatie te vergaren van je tegenspelers en deze informatie ook te gebruiken bij het maken van beslissingen.

Allereerst kijk je natuurlijk naar je eigen hand en maakt daarbij afwegingen. Een goede speler bestudeert alle elementen van een hand en maakt daarmee de juiste beslissing.

Om je pokerskills aanzienlijk te verbeteren dien je al deze 11 elementen in acht te nemen:

1. Wat is de status van het toernooi?
De meeste toornooien betalen prijzen uit aan zo'n 5 tot 10 procent van het hele veld. Enkele betalen minder. Zo lang als de weg naar het prijzengeld nog erg lang is verloopt het spel normaal. Naarmate het prijzengeld dichterbij komt, verandert het spel op een dramatische wijze. De meeste spelers worden conservatief en proberen zuinig om te gaan met hun chips. Goede spelers worden op dit moment agressief en zien deze status van het toernooi hun kans schoon om makkelijk geld te verdienen door chips te stelen.

2. Hoeveel spelers zitten er aan de tafel?
Een volle tafel (9-10) spelers vraagt om tight spel. Hoe meer mensen er na jou nog een beslissing moeten maken, des te groter is de kans om in gevaar te komen met een zwakke hand. Op een kleinere tafel (6 spelers of minder), worden je handen waardevoller en kun je meer handen gaan spelen. Aan het eind van een toernooi, wanneer er nog maar 2 of 3 spelers aan tafel zitten, worden je handen nog waardevoller en dien je meer handen te spelen om te overleven.

3. Wie zijn de spelers aan de tafel?
Zijn het agressieve spelers, conservatieve spelers of een mix van beide? Zitten er bekende spelers tussen met een voor jou bekende speelstijl, of zijn het allemaal onbekenden voor je? De meest winstgevende speelstijl is vaak het tegenovergestelde van de algemene speelstijl van de andere spelers aan tafel. Als de tafel agressief is dien je dus conservatief te spelen. Ga alleen mee met goede handen die je met vertrouwen kunt spelen. Als de tafel tight is dien je te proberen om een aantal potten te stelen. Je komt er dan vaak genoeg mee weg om er geld aan te verdienen. Het karakter van de spelers aan tafel geven ook aan hoe langzaam of snel je dient te spelen. Een tafel met veel passieve spelers is een fijne tafel om aan te spelen. Je wilt dan veel potten stelen en langzaam geld innen. Het is een goede situatie, en je wilt niet te veel risico gaan nemen met veel all-in bets. Maar als er veel agressieve spelers aan tafel zitten, moet je je strategie aanpassen. Agressieve spelers zijn moeilijker op een bepaalde hand te zeten. Je raises zullen vaak gere-raised worden door agressieve spelers. Nu wil je vaak met 1 hand veel geld verdienen, omdat anders veel geld van je zal worden gestolen door de agressieve spelers. Het is ook moeilijk om met een kleine stack geld te verdienen aan een relatief agressieve tafel. Kies daarom een goede hand uit en ben bereid om daarmee all the way te gaan.

4. Hoe is jouw stack in vergelijking met de blinds en de antes?
Je geeft niets om de daadwerkelijke grootte van de blinds en de anter, maar om de grootte er van in relatie tot je stack. Als ze klein zijn in vergelijking met je stack, kun je veel speelronders overleven zonder een hand te spelen. Je staat dus niet onder druk om veel handen te gaan spelen. Maar als je stack maar een klein aantal malen groter is als de blinds en de antes, moet je snel iets doen anders bloed je dood. In No Limit Hold'em toernooien worden de blinds en antes verhoogd op reguliere basis. Als je dan niet geleidelijk genoeg chips kunt verdienen zal de grootte van stack geleidelijk kleiner worden. Je moet dan agressiever gaan spelen om die verkleining van je stack te compenseren.

5. Hoe groot zijn de andere stacks aan de tafel?
Als je een grote stack hebt ten opzichte van de andere spelers, kun je ze waarschijnlijk pesten. Je hebt dan de macht om ze compleet te elimineren van het toernooi, dus ze moeten je respect geven. Als je stack ongeveer gelijk is aan de gemiddelde stackgrootte aan tafel kun je nog steeds de kleine stacks pesten, maar moet je wel oppassen tegen de grotere stacks. Als je de kleinste stack hebt kun je amper potten stelen. Je kunt dan beter een hand kiezen waarmee je all-in gaat om zo je stack te verdubbelen of meer.

6. Waar zit jij in relatie tot de agressieve en passieve spelers?
Omdat de actie kloksgewijs gaat aan tafel kun je het beste de agressieve spelers rechts van je hebben en de conservatieve spelers links van je. Op die manier kun je handelen met de kennis van wat de agressieve spelers hebben gedaan. Dit vergroot je kans om potten te kunnen spelen tegen de conservatieve spelers. Als je agressieve spelers achter je hebt zitten kun je het beste minder handen spelen.

7. Welke bets zijn er voor je gemaakt?
De enige echte sterke hand voor de flop is een paar azen. Alle andere handen dienen geëvalueerd te worden ten opzichte van de bets die voor jou zijn gemaakt. Een paar boeren is een goede hand als er een aantal spelers voor je gepast hebben. Maar als je met een paar boeren een raise en een re-raise voor je hebt kan het zijn dat je een aantal betere handen tegen je hebt.

8. Hoeveel actieve spelers moeten na jou nog een beslissing maken?
Als de actie na jouw bet eindigt bevind je jezelf in een veiligere positie dan wanneer er na jou nog mensen een beslissing moeten maken. Hoe meer actie er na jou nog mogelijk is, des te oplettender dien je je hand te spelen.

9. Wat zijn de pot odds?
Als je een bet maakt, dien je altijd de kansen te vergelijken die de pot je bieden en de kansen om je hand te maken. Je wilt altijd dat de pot je betere kansen biedt als de kansen die je hebt om je hand te maken. Je let ook op de kansen die de tegenstander heeft om zijn hand te maken, om te weten of je hem de kans kan ontnemen om te callen. Topspelers bereken deze kansen altijd om te beslissen of ze spelen of passen.

10. Wat is jouw positie aan de tafel na de flop?
Het is moeilijk om als eerste te handelen met je hand, omdat je dan moet handelen zonder nieuwe informatie over de handen van je tegenstanders. Het is goed om als laatste te handelen, omdat je dan de kans hebt gekregen om te zien hoe je tegenstanders hun handen spelen. Je positie aan tafel is dus erg belangrijk en dient niet te worden onderschat!

11. Wat zijn jouw kaarten?
Ja inderdaad, je hebt zelf ook kaarten en deze doen er ook toe. Maar ook alle andere elementen van een hand doen er toe. In veel handen doen ze er zelfs meer toe dan de kaarten zelf. Soms kom je in een situatie terecht waarin je een hand op een bepaalde manier speelt zonder daarbij de kaarten zelf in acht te nemen.

Als je deze elementen van een hand allemaal leert en ook toepast, zul je gegarandeerd (meer) winst gaan maken met poker!

Rechter verwijderd uit de rechtbank vanwege het opgooien van een munt om te beslissen



Een rechter die een vrouw vroeg om haar broek te laten zakken en een straf besliste door het opgooien van een munt is afgelopen vrijdag verwijderd uit de Virginia Supreme rechtbank. De beslissing tegen rechter James Michael Shull was unaniem.

Volgens de rechtbank stond Shull toe een munt op te gooien om te beslissen welke ouder zijn / haar kind zou mogen bezoeken met kerstmis. Shull zei dat hij probeerde de ouders aan te sporen om de beslissing zelf te maken maar gaf later toe dat hij fout zat.

"Het schandaal van het laten zakken van de broek," zei de rechtbank "was nog erger." Volgens de rechtbank deed dit voorval zich voor toen een vrouw een aanklacht had ingediend tegen haar partner voor het steken in haar been. Shull wist dat de vrouw mentale problemen had gehad en stond erop dat de vrouw de snijwond liet zien.

De vrouw liet haar broek zakken om de wond te laten zien, en een tweede maal nadat Shull de bank verliet om te zogenaamd te bekijken of de vrouw gehecht was aan haar wond.

9-jarig jongetje komt met geweldige uitvinding voor het toilet



De 9-jarige Jake Wulf uit Odebolt - Iowa (VS) komt met een geweldige uitvinding voor het toilet genaamd de "Privy Pop". Een uitvinding die het omhoog- en omlaag brengen van de toiletzitting vergemakkelijkt.

Haar zoon, die het getalenteerde programma van zijn school volgt en daarin taken zeer gemakkelijk volbrengt, heeft 1 zwaktepunt: "Hij vergeet vaak de toiletzitting omlaag te doen na gebruik," aldus zijn moeder Beth Wulf.

"Mijn moeder werd altijd erg kwaad als ik weer eens vergat om de toiletbril omlaag te doen na het plassen," zei Jake, vierdejaars van de Odebolt-Arthur Elementary School.

"Hij heeft dit zo ongeveer heel zijn leven gedaan," zei zijn moeder "Hij heeft te veel haast om dat te doen, ondanks dat ik hem er duizenden keren aan heb herinnerd."

Tijdens een bezoek aan de lokale dokter begon Jake's idee voor de "Privy Pop" vorm aan te nemen. Hij merkte daar de deksel op van een kleine prullenbak met een voetpedaal. Hij ging naar huis en vertelde zijn ouders dat hij een zelfde soort systeem wilde maken voor het toilet.

Zijn ouders waren erg te spreken over het idee van hun zoontje lief. Zijn vader heeft hem vervolgens geholpen bij de realisatie van het idee.

Schwarzenegger heeft politieke deals leren maken in zijn jacuzzi



Gouverneur Arnold Schwarzenegger heeft de kunst van het politiek onderhandelen geleerd in een o zo Californische setting: zijn Jacuzzi in de achtertuin! Bij een bijeenkomst van Silicon Valley afgelopen vrijdag legde de gouverneur uit hoe zijn vrouw - Maria Shriver - zijn politieke carrière ondersteund heeft.

"We zaten in de Jacuzzi. Ik zei: Maria, ik heb een idee. Wat denk je er van als ik gouverneur zou worden? Er is wel een probleempje, er is maar een 2 maanden durende campagne. Ik denk wel dat we ons hier doorheen kunnen werken en dan ben ik gouverneur. Is dat niet fantastisch?"

Na al het lachen in de zaal vervolgde Arnold zijn verhaal: "In alle serieusheid, ze had tranen in haar ogen. Ik moest zowat 2 weken op haar inpraten. In de jacuzzi heb ik geleerd te onderhandelen - democraten en rupiblikeinen samen brengen!"

In familie van Maria Shriver zijn veel prominente democraten aanwezig. Haar vader, Sargent Shriver, was de democratische kandidaat voor vicepresident en president John F. Kennedy was haar oom.

Schwarzenegger's komische routine begon toen iemand uit het publiek vroeg of Shriver een goede president zou zijn. De gouverneur zei dat ze de baan niet zou willen.

"Ze groeide op als een slachtoffer. Ze was altijd bij allerlei evenementen aanwezig en stond altijd in de publieke belangstelling vanwege haar vader. Op zondagavond waren er altijd ruim 100 mensen in huis. Ze bezocht vroeger veel fabrieken om mensen te vertellen, 'stem voor mijn papa, stem voor mijn papa!'", zei Schwarzenegger.

"Toen ze 21 was ging ze uit huis en besloot ze een vriend te vinden die niets met enige vorm van politiek te maken zou hebben. Ze liep een man tegen het lijf van Oostenrijkse afkomst die alleen geïnteresseerd was in bodybuilding...en het dragen van strakke broeken...en dan naar Hollywood gaan," zei hij na nog meer gelach in de zaal.

"Dode" man blijkt toch te leven



Londen - De politie startte naar eigen zeggen een onderzoek nadat een vrouw de crematie van haar zoon doorstond - die de volgende dag in leven bleek te zijn.

Volgens de politie in Manchester begon het misverstand toen daar het lichaam van een man rond de 30 jaar werd aangetroffen. Het lichaam was geïdentificeerd als Thomas Denisson door een verpleger die hem herkende.

Vervolgens werd er contact opgenomen met de 58-jarige moeder Gina Partington, die op haar beurt haar zoon herkende in het lichaam. Het lichaam werd ter beschikking gesteld aan de familie en de crematie vond afgelopen dinsdag plaats.

De volgende dag werd Thomas Denisson in leven aangetroffen in Nottingham.

"Ik hield zijn hand vast en kuste zijn hoofd. Ik bleef zo'n 40 minuten bij hem en zweerde dat hij mijn zoon was. We hielden zijn crematie afgelopen dinsdag waar vele tranen vloeiden, omdat Tommy echt een lieverd is." zei de moeder.

Volgens de politie is het incident overgedragen aan de Police Complaints Commission aldaar.

De politie dacht dat ze het lichaam van de dode man konden identificeren. Ze dachten dat het om een man ging die op de straat leefde, en hebben geprobeerd contact op te nemen met zijn familie in Ierland

Huisdieren redden het leven van hun baasje


Toen Debbie Parkhurst zich thuis in de Amerikaanse stad Maryland verslikte in een stukje appel sprong haar hond Toby haar te hulp. Hij landde hard op haar borst waardoor het stukje haar keel uit vloog. Toen de familie Keesling in de staat Indiana bijna bezweek aan koolstofmonoxidevergiftiging, klauwde de kat Winnie net zo lang in het haar van de moeder des huizes tot ze wakker werd en om hulp riep. Vanwege hun reddingen zijn Toby, een 2,5 jaar oude golden retriever, en Winnie, een Amerikaanse korthaar met grijze ogen, donderdag door de Amerikaanse dierenbescherming uitgeroepen tot de Hond en Kat van het jaar. Daarnaast werden vijf mensen geëerd voor hun inspanningen voor dieren. Een van hen is een New Yorkse brandweerman die een hond en een kat uit een brandend gebouw redde. Parkhurst noch Keesling kan de heldendaden van hun huisdieren verklaren, hoewel Parkhurst opperde dat de Heimlich manoevre door haar hond was ingegeven door goddelijke interventie. Zowel Toby als Winnie kwamen met hun baasjes mee naar de prijsuitreiking in een chique restaurant in Manhattan.

Rechter neemt de regels met een korreltje zout



Dublin - Toen de politie David Clarke van de weg haalde wegens te hard rijden - 180 kilometer per uur - was het wel duidelijk dat de man zijn rijbewijs zou moeten inleveren. De rechter verlaagde de aanklacht echter en de man mocht zijn rijbewijs houden. De overtreding was namelijk heel wat minder ernstig als je de snelheid uitdrukte in mijlen! "Ik keur zijn rijgedrag niet goed, hij had niet zo hard mogen rijden", zei rechter Denis McLoughlin dindag. Volgens de hem was het 'relatief veilig' om de snelheidslimiet te negeren. Hij noemde goed weer, licht verkeer en een voor Ierland ongebruikelijk recht stuk weg. Hij verlaagde de aanklacht van 'gevaarlijk rijden' naar 'roekeloos rijden'. Het vonnis: Een boete van 1000 euro.

Nederlands café helpt zijn gasten om te stoppen met roken



Een cafe in het Nederlandse Heemstede biedt zijn klanten vanaf volgende week een cursus aan om van het roken af te komen. Uitbater en ex-roker Kees Heger geeft de cursus in samenwerking met de Allen Carr-organisatie. Volgens Heger levert de cursus van een middag alleen maar winnaars op. "Het is goed voor mijn gasten en het is goed voor mij en mijn café." De stamgasten krijgen een korting van 10 procent en bovendien een 'niet goed, geld terug'-garantie. De Allen Carr-methode benadrukt niet dat roken ongezond is. De kracht van de methode biedt inzicht in het rookgedrag: herkennen en begrijpen waarom je tegelijkertijd wilt stoppen én wilt roken. Daardoor wordt de sigaret ontdaan van zijn 'magische kracht' en wordt het stoppen niet langer een 'krachtmeting' maar een vanzelfsprekendheid. Vanaf 1 juli 2008 is roken verboden in de Nederlandse horeca.

T-Mobile claimt alleenrecht op de kleur magenta


Deutsche Telecom, het moederbedrijf T-Mobile, heeft de kleur magenta laten registreren bij het Europees merkenbureau. Bedrijven als SlamFM en 100% NL hebben de kleur in gebruik en worden gesommeerd de kleur niet meer te gebruiken.

Vertrek Koeman op Herdgang


Flink wat pers en een handjevol publiek zagen Ronald Koeman donderdagochtend voor het laatst trainingscomplex De Herdgang verlaten.

(link)

Eerder deze week werd al bekend dat Koeman zijn club PSV heeft verruild voor het Spaanse Valencia.

Jan Wouters neemt tijdelijk de taak van Koeman over. Momenteel zijn er al onderhandelingen met Martin Jol.

World Series Of Poker: Jerry Yang wint het 2007 main event


Jerry Yang uit Temecula, Californië is uit de bus gekomen als winnaar van de World Series of Poker.



Na het wegspelen van 6358 tegenspelers en het overleven van een slopende finaletafel nam hij 8.25 miljoen dollar mee naar huis. Hier de uitbetalingen van de gehele finaletafel:
1. Jerry Yang – 8,250,000
2. Tuan Lam – 4,840,981
3. Raymond Rahme – 3,048,025
4. Alex Kravchenko – 1,852,721
5. Jon Klamar - 1,255,069
6. Hevad Khan – 956,243
7. Lee Childs - 705,229
8. Lee Watkinson – 585,699
9. Philip Hilm – 525,934

Yang schenkt 10% van zijn winst aan goede doelen.

De kleinste hond ter wereld: Boo-Boo

Dit is de kleinste hond ter wereld genaamd Boo-Boo.



Sinds Septemeber is dit kleine mormel geregistreerd in het Guinness World Book of Records.

Man getroffen door bliksem op zijn penis

In Kroatië is een man getroffen door de bliksem op zijn penis terwijl hij stopte langs de weg voor een plaspauze.



De 29-jarige Ante Djindjic had alleen lichte brandworden op zijn borst en armen. Hij zei: "Ik kan me niet herinneren wat er gebeurde. Eerst stond ik gewoon te zeiken, en plots lag ik in het ziekenhuis! De dokters zeiden dat de bliksem door mijn lichaam ging en zich ontaardde door mijn penis omdat ik rubberen laarzen droeg."

Gelukkig voor deze man zou deze voltreffer geen blijvende effecten voor hem hebben en kan hij, ondanks alles, gewoon kindjes op de wereld zetten.

Canadese pedofiel gearresteerd in Thailand


De wereldwijde zoektocht naar de Canadase pedofiel Christopher Paul Neil is geëindigd in Thailand. De Thaise politie ter plaatse gaf aan de man eindelijk te hebben ingerekend.

Nadat aan het licht kwam dat hij Aziatische kinderen had misbruikt werd al snel zijn foto onthuld. Deze werd wereldwijd bekend.